LA CASA

La localització de la nostra finca a l’entrada principal de Sant Sadurní d’Anoia és sense cap dubte privilegiada. No solament per la bellesa del mar de vinyes ecològiques que ens envolta, sinó perquè es troba a només 20 km del Mar Mediterrani i a 30 km de la ciutat de Barcelona. La llum del sol del Mediterrani i la proximitat del mar són ideals perquè el raïm maduri conservant tota la seva aroma i frescor. El nostre mar i el nostre sol exerceixen una influència predominant en el caràcter enèrgic i efervescent del cava Ventura Soler.

COMPROMÍS

A Ventura Soler ens marquem com a objectiu el reconeixement mundial de la qualitat exclusiva del nostre cava. Per això, cada any collim a mà les nostres vinyes i elaborem el nostre cava seguint el mètode tradicional, a fi d’oferir al món aquest producte meravellós.

LA FAMÍLIA

El matrimoni Ventura i Soler reunim la llarga història cavista i vitivinícola de dues famílies tradicionals de Sant Sadurní d’Anoia. L’any 2003 decidim crear la nostra pròpia empresa familiar, amb l’objectiu de recollir tots aquests coneixements de la vinya i del vi per convertir-los en l’escumós ideal. A poc a poc, els nostres set fills ens han anat acompanyant contagiats i captivats pel nostre entusiasme i disposats a ajudar-nos al creixement de les nostres caves.

ELABORACIÓ

A Ventura Soler ens marquem com a objectiu el reconeixement mundial de la qualitat exclusiva del nostre cava. Per això, cada any collim a mà les nostres vinyes i elaborem el nostre cava seguint el mètode tradicional, a fi d’oferir al món aquest producte meravellós.

LA VINIFICACIÓ

L’elaboració del nostre cava comença al camp, on el sol del Mediterrani fa madurar el nostre apreciat raïm. Després de la dedicació dels homes que el cuiden, el collim, premsem i vinifiquem utilitzant les nostres pròpies tècniques enològiques, que combinen els procediments ancestrals amb les noves aportacions tecnològiques.

L’EMBOTELLAT

L’embotellat o tiratge és el conjunt d’operacions necessàries per a embotellar el vi en la clàssica botella, a fi que en el seu interior comenci el procés de fermentació natural que generarà la característica escuma del cava. Les botelles s’apilen horitzontalment en les caves, on la temperatura fresca i constant és fonamental per al bon desenvolupament de les bombolles.

LA CRIANÇA

Durant la criança tot el que cal és estança en la cava, silenci, quietud i temps. Els llevats treballen sense pausa a l’interior de cada botella. Neix el carbònic i els pòsits que precipiten sobre la paret inferior de la botella aconsegueixen enriquir el cava reposant així durant anys.

EL DÉGORGEMENT I L’EXPEDICIÓ

El procediment del dégorgement ens permet extreure els pòsits de l’interior de la botella, els quals han sigut prèviament concentrats a la base del tap per l’acció de moviments vibrants. Un cop s’ha obert la botella, la tapem hermèticament amb suro espès de primera qualitat. De la seva perfecció, depèn la bona conservació del cava.